NO AL TANCAMENT DEL COMPLEX ESPORTIU MUNICIPAL DE CALDETES.

La instal·lació estava gestionada per l’empresa SIGE 2005 SL, que va guanyar el curs que li permetia fer-ho fins el passat juny. El que acostuma a passar en aquests casos és que l’ajuntament, si valora la importància de l’activitat física pels seus ciutadans, torna a posar en marxa un concurs per tal que es decideixi qui la gestionarà el següent període de temps. O, fins i tot, pot decidir gestionar-la directament.

El funcionament de la instal·lació ha estat una constant d’abandonament, incompetència i incompliments per part d’alguns responsables polítics, que va tenir la seva màxima expressió quan l’alcaldessa es negava a ordenar el tancament de la instal·lació amb motiu de la pandèmia al mes de març, tot i tenint ordres de la Generalitat, només per evitar haver de fer-se càrrec de les possibles despeses que es poguessin derivar. Això ho explicarem amb profunditat en breu.

Vam haver d’insistir molt per aconseguir que l’ajuntament ens comuniqués al juny què havíem de fer. No ho sabien. Es va prorrogar el funcionament fins el 19 de setembre, així que vam continuar amb la gestió...i vam haver de tornar a insistir. Fins el dia 17 de setembre, no se’ns va demanar que continuéssim durant 3 mesos més per que decidissin què havien de fer. Continuaven sense saber què fer.

A finals de novembre, tornant-nos a trobar a prop de la finalització de la segona pròrroga, vam requerir reunió urgent amb el regidor d’urbanisme i habitatge, Sr. Miquel González Monforte, que ens va rebre amablement el passat dilluns 30 de novembre. El neguit sobre la continuïtat del servei i la feina dels nostres treballadors era molt gran i així li ho vam transmetre. En la mateixa reunió ens va confirmar que estaven estudiant què fer (6 mesos no són suficients) i que durant la setmana vinent ens dirien què havien decidit, però que dubtaven entre fer un concurs (sabíem que no, donat que no hi havia temps material) o gestionar-ho ells directament.

Abans d’acabar la reunió li vam preguntar si es podia comunicar als abonats i als treballadors que, o bé l’ajuntament se’n faria càrrec, o hi hauria un nou concurs. Ens va demanar que no féssim cap comunicat encara. Que havíem d’esperar a la setmana vinent a veure què decidien. Ens estava mentint a la cara. I sense ruboritzar-se.

De fet, el mateix dilluns al vespre va haver-hi ple ordinari a l'Ajuntament, i a la pregunta de l’oposició respecte al gimnàs, el govern va respondre que encara no sabien què passaria. Tornaven a mentir.

L'endemà, dimarts 1 de desembre pel matí se'ns va enviar notificació oficial on se'ns comunicava que el darrer dia que la instal·lació estaria oberta serà el dia 19 de desembre, decidint l'Ajuntament, de manera unilateral, el tancament del complex esportiu municipal, sense deixar temps a l'empresa per fer absolutament res i deixant els clients sense gimnàs, el municipi sense servei i els treballadors sense feina.