Rotllana pel monument a la sardana d'Alcarràs

Han passat diversos anys des que es varen començar les obres del Fossar quan el monument desaparegué del camp de visió dels alcarrassins i alcarrassines. Finalment, reformada la plaça Nova, el monument a la sardana es manté en l’ostracisme, dins del magatzem del riu que pertany a l’ajuntament, recobert de pols i amb un futur incert, potser sentenciat per sempre.

Nosaltres pensem, com a amics i apassionats de la sardana que som, així com també habitants d’Alcarràs, que ha arribat el moment que ressorgeixi de les cendres, i si cal, que es restauri, atès que és un símbol de catalanitat que té el nostre poble, juntament amb el bust del president Francesc Macià, en uns temps en què precisament la població d’Alcarràs vetlla per la recuperació i divulgació del seu patrimoni.

Aprofitem l’avinentesa per anar una mica més enllà i proposar una futura plaça amb el nom de Plaça de la sardana, si es dona l’ocasió, on podria ubicar-se l’esmentat monument, potser al pati de les antigues escoles Comtes de Torregrossa en podria ésser un bon lloc, ja que, fou vestigi de moltes ballades sardanístiques, a la mateixa Plaça nova, lloc on estava originalment. o en algun nou emplaçament previst.

Són moltes les viles de Catalunya amb una plaça que porta el nom de la nostra dansa tradicional i amb el seu monument, en citem algunes properes: Juneda, Almacelles, Corbins, Alguaire, Lleida, Mollerussa, Balaguer... i podríem seguir.

Esperem que es tingui en compte la nostra petició.

Atentament,  

Josep Maria Corretger Olivart                                     Joan Capdevila Fontanals

Alcarràs, 31 d’agost del 2021


Josep Maria Corretger Olivart i Joan Capdevila Fontanals, sardanistes    Contactar con el autor de la petición

Firmar esta petición

Al firmar, autorizo a Josep Maria Corretger Olivart i Joan Capdevila Fontanals, sardanistes a entregar la información que proporciono en este formulario a quienes tengan poder sobre este tema.


O

Recibirá un mensaje de correo electrónico con un enlace para confirmar su firma. Para asegurarse de que recibe nuestros correos electrónicos, añada info@peticion.es a su libreta de direcciones o a la lista de remitentes seguros.

Tenga en cuenta que no puede confirmar su firma mediante una respuesta suya a este mensaje.
Publicidad de pago

Haremos difusión de esta petición a 3000 personas.

Más información...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )